Amadou Cissé přepsal historii Bohemky

Mladý Guinejec je prvním hráčem tmavé pleti, který nastoupil za Klokany.

Amadou Cissé přepsal historii Bohemky

6. března 2010. To už bude pro Bohemku navždy průlomové datum. Nejenže Hoftychovi svěřenci zvládli duel s Olomoucí, hraný před prázdnými tribunami, ale v závěru strahovského klání vkročil na hrací plochu první hráč tmavé pleti v dějinách klubu, který zasáhl do ligového zápasu. Čtyřiadvacetiletý Guinejec Amadou Cissé vystřídal v 90. minutě utkání střelce první branky Jiřího Kaufmana a nesmazatelně tak vstoupil do historie zeleno-bílého klubu.

Bohemka tradičně využívala služeb zahraničních hráčů, například od startu samostatné české soutěže se za celou dekádu objevilo v Bohemce 21 zahraničních hráčů. Novodobá (česká) historie Bohemky registruje zajímavé národnosti - kromě Slováků se v zeleno-bílém dresu objevil Rumun, Ukrajinci, Rusové nebo Japonec Keita Tsuchiya. Jména jako Alojz Špak, Ivan Jaremčuk, Viktor Dvirnik či Karol Kisel výrazně promluvila do dějin vršovického Ďolíčku. Až do sobotního utkání však za Bohemku nenastoupil žádný hráč tmavé pleti.
Nejblíže tomuto počinu měl v roce 2001 nadějný Švéd Tony Adu Niarka. Dorostenec Frölundy zaujal trenéra Vlastimila Petrželu na turnaji ve Francii, ale nakonec celá transakce skončila na penězích. Vedení Bohemians bylo ochotno zaplatit dva milióny korun, Švédům se tato suma líbila, ale místo korun požadovali stejnou částku v markách. Tudíž se představy značně rozcházely a Niarko odjel zpět na sever Evropy. Nezažil tak fantastickou sezónu 2001/2002, ve které sahali Klokani po pohárových příčkách.

Amadou Cissé si určitě připíše v dresu Bohemians i další starty, ale tento premiérový bude v letech budoucích označován jako památný.